Wat als Nazis de oorlog hadden gewonnen! Amazon’s tv-serie ‘the man in the high castle’…

kvQZVsyiNKfVnUk_XRuEL1QbD2bjQ9we-rYTOcv27P4

Wat als…. Nazi-Duitsland en het Keizerrijk van Japan de 2e wereld oorlog hadden gewonnen?! Amerika verdeeld was door deze twee grootmachten? 

Een gedachte dat waarschijnlijk de haren in je nek overeind laat staan!

In de nieuwe exclusieve serie van Amazon gebaseerd op het boek van Philip Dick gebeurd precies dat! 

D-day heeft nooit plaats gevonden en de Nazi’s hebben Washington D.C. met de grond gelijk gemaakt door middel van een Nuclaire bom.  Na de val van de bom was het over en uit met de idealistische freedom nation en noord-amerika werd verdeeld in twee nieuwe staten: de westkust Japanese pacific states en de oostkust Greater Nazi reich.

DfZaV4BiFtVwPK7P3JjTxZVkcVsJ5X1KeB745oKcy6g

Het verhaal speelt zich af op beide grondgebieden zeventien jaar na de oorlog en met het ernstig ziek worden van de Fuhrer ontstaat er een machtsstrijd binnen de Nazi-partij.

Dit zorgt tot grote zorgen bij de Japanners, want niet iedereen binnen de partij gelooft in een wereld die ze moeten delen! 

Je zou denken dat ze al genoeg problemen hebben in de nieuwe wereld orde?! Guess again!

Nadat de hoofd personages in het bezit komen van een film waarop te zien is dat de geallieerden winnen worden de levens van de hoofd personages voorgoed veranderd! Hoe is dit mogelijk en waar komen de films vandaan? Wie is er verantwoordelijk voor deze zeer geloofwaardige propaganda materiaal? Wie is “”? Is dit echt??

laOYo6Fc8Owews6WiPutjK1iweyZsObIWXXDZW9QlMQ

De hoofd personages zijn  niet de enige op zoek naar de waarheid. De Nazis en de Japanners doe er alles aan om deze films in bezit te krijgen want zelfs hun leiders waaronder Adolf Hitler zelf zien deze films als een dreiging voor het Rijk!

De serie krijgt ze authenticiteit door zeer realistische iconische plaatsen die in deze alternatieve geschiedenis dan ook perfect zijn aangepast. Bedenk maar een Times square vol met nazi-propaganda, maar zelfs de kleinste details als lift knoppen in het zeer bekende duitse lettertypen. Het spannende verhaal wordt bekeken van af elke kant van de facties en zorgt ervoor dat je als kijker volledig in het verhaal wordt meegezogen.

De serie is te zien bij Amazon streaming en helaas nog niet voor Nederlandse gebruikers.

Als dat veranderd laten we je dat gelijk weten.