Billy Dee “Lando Calrissian” Williams aanwezig op Dutch Comic Con…

Billy Dee Williams aanwezig op Dutch Comic Con

De bekende Star Wars acteur Billy Dee Williams komt eind maart naar Nederland en is een van de graag geziene gasten op Dutch Comic Con, het walhalla voor liefhebbers van games,science-fiction, fantasy, cosplay, stripboeken, series en films.

Geboren in New York als William December Williams, begon zijn carrière in muziek en theater door als de een van de eerste afro-Amerikanen het podium van Broadway te bezetten in de musical The Cool Word. In 1976 rees hij naar de bekendheid door in de huid te kruipen van Martin Luther King, Jr. in de gelijknamige Broadway productie.

Na vele jaren op het Broadway podium wierf hij bekendheid door rollen in The Lady Sings The Blues naast Diana Ross en Nighthawks met Sylvester Stallone. Zijn rol als Lando Calrissian in de twee laatste episodes van de Star Wars franchise, The Empire Strikes Back en The Return Of The Jedi, gaf hem niet alleen grote bekendheid in de filmwereld maar ook in de wereld van de comics.

lando

Deze rol hervatte hij toen hij onder andere zijn stem leende voor hetzelfde personage in de 2002 video game Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast en twee producties voor de Star Wars: Battlefront-serie. Naast zijn rol in de Star Wars filmproducties is hij ook bekend dankzij zijn rol als politieagent Harvey Dent in Batman uit 1989. 

Op 18 december 2015 komt de nieuwste Star Wars film uit, namelijk Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Dit is de eerste film in de reeks sinds The Walt Disney Company de rechten heeft overgenomen. In deze filmproductie zal Billy Dee Williams echter niet te zien zijn, tot ongenoegen van de vele fans. Ondanks zijn afwezigheid in de film verleent hij nog steeds zijn stem aan Lando Calrissian in de animatieserie Star Wars Rebels en is hij het hele weekend aanwezig op Dutch Comic Con om zijn fans te ontmoeten.

lando3

De tweede editie van Dutch Comic Con zal plaatsvinden op 26 en 27 maart 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht.
Er zijn inmiddels al aankondigingen gedaan van sterren uit Game of Thrones, The Power Rangers, Gotham en uiteraard de legendarische Star Wars films die aanwezig zullen zijn.
Tevens kan men Optimus Prime en zijn Autobots uit Transformers bewonderen en zullen er komende periode nog meer bekendheden aangekondigd worden, oa. uit diverse Marvel series en films.

Kaarten voor Dutch Comic Con zijn beschikbaar via www.dutchcomiccon.com/kaarten en kosten €20 per dag of €35 voor een weekend ticket.