[Prijsvraag] Maak kans op een kaartje voor Angelina Jolie’s Unbroken…

horizontaal posterbeeld

UNBROKEN is een episch drama over het bijzondere leven van Olympisch atleet Louis “Louie” Zamperini (Jack O’Connell) geregisseerd door Academy Award® winnaar Angelina Jolie. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak ging Zamperini in dienst bij de Amerikaanse luchtmacht. In mei 1943 stortte zijn bommenwerper neer boven de Stille Oceaan. Samen met twee andere bemanningsleden overleefde hij 47 dagen op de open zee in een reddingsvlot en werd daarna gevangen genomen door de Japanse marine en naar een Japans krijgsgevangenenkamp gebracht.

 

De film is gebaseerd op de bestseller Unbroken, van Laura Hillenbrand. UNBROKEN van Angelina Jolie brengt het inspirerende waargebeurde verhaal over wilskracht en doorzettingsvermogen naar het witte doek.

De cast bestaat, naast Jack O’Connell, uit o.a. Domhnall Gleeson en Finn Wittrock als Phil en Mac, de twee vliegeniers met wie Zamperini wekenlang op de Stille Oceaan overleefde – Garrett Hedlund en John Magaro als twee mede-krijgsgevangenen met wie Zamperini een onverwachte vriendschap sloot tijdens hun gevangenschap. Alex Russell speelt Pete, de broer van Zamperini, en de Japanse acteur Miyavi maakt zijn debuut in een Engelstalige film als de wrede kampbewaker die bekend stond als ‘The Bird’.

UNBROKEN wordt geproduceerd door Angelina Jolie en Matthew Baer (City by the Sea), Erwin Stoff (The Day the Earth Stood Still) en Clayton Townsend (This is 40). De tienvoudig Oscar®-genomineerde cameraman Roger Deakins (Skyfall) is verantwoordelijk voor de cinematografie.

Academy Award® winnaars Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men) herschreven het script van William Nicholson (Les Misérables) en Richard LaGravenese (Behind the Candelabra).

Wij van Geek Magazine mogen van Universal Pictures bioscoopkaartjes weggeven voor deze aangrijpende film Unbroken…

Natuurlijk dien je daar wel wat voor te doen. Wil je in aanmerking komen voor deze prijzen, beantwoord dan de volgende vraag:

Onder welke naam is het boek ‘Unbroken’ in Nederland uitgekomen?

Stuur je antwoord en gegevens op naar info@geekmagazine.nl en maak kans op deze leuke prijzen.

Angelina en Louis Zamperini

UNBROKEN draait vanaf 8 januari 2015 in de bioscoop.

www.unbroken.nl

www.facebook.com/UnbrokenNL